Sonny Vincent
Living Room, SKC
27. mart 2010.
Organizator - Bad Music For Bad People

29. mart 2010.

 
 
 
  Poznati njujuorški punk muzičar Sonny Vincent po treći put je održao koncert u Beogradu.

Nakon visokooktanskih koncerata 2003. godine (kada je promovisao album The good, the Bad and the Ugly i svojom gitarističkom distorzijom ostavio publiku maltene bez sluha ) i 2007. godine, Sonny se ovaj put pojavio u klubu Living Room.

Pred nažalost malobrojnom publikom Sonny i njegov trio (Bernadet - Fender gitara, Elias - bubnjevi i Smith - bas) su priuštili jedan visokonaponski koncert, bez suvišnih pauza i nedoumica.
Crnokos i sav u crnoj koži, simpatičan ali i pomalo opasan, Sonny je sa svojim momcima jurnuo u "Bad Attitude", "Sick on Yesterday", "Voltaire" i "Always a Catch".



Nemilosrdni zvukovi punokrvnog rock’n’rolla sa ubojitom oštricom punka oduševili su sve prisutne. Njegov crni Gibson Les Paul je besomučno izbacivao rifove a pesme o neprilagođenosti, životu na margini, lošim ljudima i lošim ženama govorile su o iskrenim emocijama.
"1 2 3 Boum", "Its Only Death" i "Good Stuff" nastavile su u sličnom tempu. Pre izvođenja pesme "Irresponsible" Sonny je svim prisutnima priznao da je on vrlo odgovorna osoba sa nestašnim osmehom na licu. Šalio se kako nije kriv što drvo i metal njegove gitare ne mogu da izdrže svu strast koju on hoće da isporuči publici, pa zato i mora s vremena na vreme ponovo da je naštimuje.
To ga nije omelo da se penje na bas bubanj, pljuje na reflektor, gura solo gitaristu, i kreće se na bini takvim žarom na kojem bi mu pozavideli mnogo mlađi muzičari.

Nastavljajući sa "Primitive", "Lonely Nights", "Medicine Indians" i "Urban Shock", Sonny se osvrnuo na intervju koji je dao novinarki jednog američkog medija. Na njeno pitanje da li je razočaran da posle toliko godina njegov novi album ne postiže velike tiraže kao npr. Bon Jovi, on je odgovorio da mu se toliko stvari desilo u životu da  njega teško može nešto da razočara. Čak je napisao i izveo  pesmu o tome - "Hard to Disappoint". Pošto smo saznali kako je to biti "Busted", Vincent je  odsvirao još nekoliko favorita kao što su "Hey You", "Don’t  Break My Heart" i "Tall". Pesmu "Drinking of You" je najavio kao country song, a odsvirao je u pravom rock’n’roll maniru.

 
Sonny je sarađivao i sa Bobbyjem Stinsonom, gitaristom grupe The Replacements, pa je pomenuo da je objavljen i album sa njihovim zajedničkim snimcima, koji se uz još dosta dobrih izdanja, mogao kupiti na koncertu.
Takođe je priznao publici da sav novac koji on i njegova grupa zarade od prodaje ploča i diskova na sinoćnjem koncertu ide direktno njima u džep, a oni će kupiti puno droge i umreti od nje, pa će njihova izdanja postići veliku vrednost.
Posle takvih šala publika nikako nije mogla da ostane ozbiljna već se odlično zabavljala uz izvrsnog šoumena kakav je Sonny Vincent.
Uz dva bisa i izvođenje pesama "Phantom" i "Don’t Tell Me", Sonny i grupa oprostili su se od beogradske publike, koja je srdačno aplaudirala njihovom poštenom, zapaljivom i izuzetno energičnom nastupu.

Fotografije sa koncerta


tekst - slobodan vlaketiĆ
fotografije - nebojŠa mićkoviĆ

 
 

koncerti


Aleksandra Kovač
Dom omladine Beograda
26.03.10.




Rammstein
Beogradska Arena
20.03.10.




Ortdox Celts
Dom omladine Beograda
17.03.10.




Ana Popović
Dom omladine Beograda
14.03.10.




Vlada Divljan i
neVladina organizacija

Dom Sindikata, Beograd
08.03.10.




Spandau Ballet
Beogradska Arena
26.02.10.